Kringloopgeluk: kleurrijke vaasjes met voorjaarsbloemen!

Jaaa…we mogen eindelijk weer een beetje struinen en op winkelbezoek! Wel op afspraak, maar toch. Ook bij de kringloop of brocante winkels mogen we gelukkig weer langskomen. Je hebt er een aantal verschillende vazen of glazen voor nodig. Ik dook in eerste instantie bij ons thuis de kast in, aangezien ik hier al een flinke verzameling vaasjes heb. Dus ben je niet in de gelegenheid om binnenkort langs te kringloop te gaan? Dan kun je ook prima oude vaasjes die je nog hebt staan hiervoor gebruiken en pimpen! Ik maak graag gebruik van open potjes verf of verftesters. Verftesters kun je tegenwoordig makkelijk online bestellen of breng je binnenkort nog een bezoekje aan de bouwmarkt.

DIY kleurrijke vaasjes

Benodigdheden:

  • (Oude) vazen en/of glazen
  • Kwast
  • (Restjes) verf of verftesters
  • Grondverf
  • Ondergrond om op te schilderen
  • Schort/oude kleding
  • voorjaarsbloemen

Werkwijze:

Maak de vaasjes eerst goed schoon door ze eerst te ontvetten. Om de verf makkelijker op te zetten heb ik eerst grondverf gebruikt. Zet de vaasjes op een ondergrond die vies mag worden. Als de grondverf droog is kun je er vervolgens een kleur naar keuze op schilderen. Begin bij de onderaan met schilderen, de onderzijde schilder je niet. Zo kun je de vaasjes makkelijk neerzetten op de ondergrond zonder dat ze blijven plakken. Schilder vervolgens de rest van de vaasjes en vergeet ook niet de binnenzijde (in ieder geval voor een deel) mee te schilderen.

Als de vaasjes droog zijn kun je gaan stylen en de compositie gaan bepalen. Zet je ze her en der in huis of maak je net als ik een verzameling van vaasjes? Ook leuk om mee te stylen: als je nog oude glazen schaaltjes hebt die je niet meer gebruikt. Deze kun je ook in een mooie kleur schilderen en gebruiken om mee te stapelen. Zet bijvoorbeeld een schaaltje op de kop en zet hierboven op een vaasje. Zo krijg je een speelse verzameling van vaasjes in verschillende hoogtes. Steek er mooie voorjaarsbloemen!

Op de foto’s: plaid By Mölle, schaartje Dille & Kamille, diverse vaasjes via de kringloop, verf Flexa Brave Ground, Vestingh Paint Poetic Pondicherry, Copperhead, Pink Peach en Amazona Krijtverf Velvet Pink en Rose

Please follow and like us: