monument t Sluisje

New work: binnenkijken in monument ’t Sluisje

Onder muurhuis ’t Sluisje stroomt het water de binnenstad van Amersfoort binnen. Oorspronkelijk was het alleen een waterdoorgang, maar in de 16e eeuw werd het water overkluisd. Hierop verrees Huis ’t Sluisje. Nadat het in de 18e eeuw een tabakspakhuis was geweest, werd in 1776 in het pand een Musiecqzaal aangelegd, zoals boven de ingang is te lezen. Op de eerste verdieping is boven de entreedeur een authentiek plateau te zien met de namen van musici die hier hebben gespeeld. Een waanzinnig mooi gebouw met een prachtig verhaal waarvoor studio zebra het verbouwing- en inrichtingsplan heeft mogen maken. BloomInspiration mocht dit prachtige interieur op de foto zetten. In deze fotoserie kijken we binnen in de woonkeuken, gastenverblijf en badkamer.

monument t Sluisje

De begane grond bestaat uit een royale entree, een gastenverblijf met badkamer en sauna, een bijkeuken en een grote woonkeuken met ensuite deuren naar de speelkamer/woonkamer. Beiden grenzen aan de twee tuinen die verbonden zijn met een brug. De Bulthaup keuken heeft een eenvoudige opstelling met een compleet wit werkgedeelte met schiereiland en een ingebouwde apparatenwand in de kleur van het balkenplafond. De bewoners namen hun robuuste eettafel met bijpassende bank mee uit hun vorige woning. Studio zebra heeft de tafel aangevuld met ossenbloed rode stoelen van Normann Copenhagen. Boven de tafel hangt de Light Forest van &Tradition, speciaal op maat gemaakt voor dit balkenplafond.

monument t Sluisje

Via  de wenteltrap op de eerste verdieping, beland je op de tweede verdieping. Deze bestaat uit vier slaapkamers, een badkamer en een lange ruimte die alle ruimtes met elkaar verbindt. Door de ruimte flink open te breken zijn prachtige zichtlijnen ontstaan. De gang heeft een vide tot aan het dak, waardoor de wand naar de slaapkamers als een soort binnengevel de ruimtes scheidt. Aan het eind van de gang staat een glazen pui als afscheiding naar de badkamer. In de badkamer is een extra dakkapel geplaatst naar voorbeeld van de originele die in de gang zit.

Meer foto’s kun je zien in het portfolio van BloomInspiration bij Fotografie. Meer weten over dit project kijk op www.studio-zebra.nl

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Suzanne Paap
[email protected]
Geen reactie's

Geef een reactie